• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Ενδεικτικά μεν, δηκτικα δε

Ε όχι, δε θέλουν ένα ουσιαστικό Αστεροσκοπείο

Σε τροχιά …ολικής έκλειψης το Αστεροσκοπείο Λάρισας! «Το θέλουν το Αστεροσκοπείο;» Με το ερώτημα αυτό να απευθύνει προς το Δήμο και τους φορείς της πόλης, ο επί σειρά ετών ακούραστος ερευνητής του, διευθυντής του επιστημονικού ιδρύματος κ. Νικόλαος Στωικίδης, δηλώνει αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτησή του εάν δεν δρομολογηθεί άμεσα η μετεγκατάσταση και δημιουργία νέου Αστεροσκοπείου, σε ορεινή περιοχή, προκειμένου να συνεχίσει το έργο του που εμποδίζεται σήμερα από τη φωτορύπανση της πόλης.
Αγαπητέ κε δ/ντά, τα πράγματα είναι απλά. Όχι, δε θέλουν. Το Αστεροσκοπείο δεν είναι ...πλατεία, δεν είναι ...φιέστες, δεν είναι ακριβές εκδηλώσεις. Δεν παράγει ....λόγους για προβολή. Εντάξει, μόνο άπαξ στην κοπή κορδέλας εγκαινίων. Μετά ...πάπαλα! Γι αυτό δεν τους ενδιαφέρει. Περισσότερα>>>
Ας αναλάβουν αυτοί την προεδρία της ΑΕΛ
«Βράζει πλέον η Λάρισα μετά και τη νέα αποτυχία της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ, που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη από το γεγονός ότι οι λοιποί της ουράς κέρδισαν χθες. Και βράζει εναντίον του προπονητή, αν και στα «λαϊκά δικαστήρια» τα εξ αμάξης ακούει πλέον και ο (κάποτε απυρόβλητος) Πηλαδάκης στον οποίο καταλογίζονται αλλοπρόσαλλες αποφάσεις...» γράφει ο τοπικός Τύπος.
Ακούω που και που εκείνους τους ανεκδιήγητους «δημοσιογράφους» στα τοπικά κανάλια να μιλάνε για την ΑΕΛ ωσαν καρδινάλιοι, να μιλάνε για τον ...Μαρίνο που του είπα και μου είπε... και να παριστάνουν τους δόκτωρες προπονητικής. Για μένα είναι πολύ απλό το θέμα. Ο ένας ας αναλάβει την προεδρία και ο άλλος, ή οι άλλοι, ας γίνουν προπονητές. Να σωθεί και η ΑΕΛ κι εμείς από τη γκρίνια τους!
Είναι άκρως υποτιμητικό
Διαβάζω σε στήλη τοπικής εφημερίδας (ΨΥΘΙΡΙΣΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ), να αναφέρονται υποτιμητικά και με περιφρόνηση για τη ...Μπατζέλω, τη Μπιρμπίλω, και την ...Κατσέλω. Φυσικά αναφέρεται ο ...έγκριτος για την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή, την Υπουργό Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρμπίλη και την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη. Δε νομίζω πως το επίπεδο της εφημερίδας συνάδει με αυτή την απαξίωση. Ο εν λόγω δημοσιογράφος δικαιούται βεβαίως να προσφωνεί, μάνα, γυναίκα ή κόρη με τον τρόπο αυτό, αλλά για όλες τις άλλες, ακόμα και αυτές που τυχαίνει να είναι και υπουργοί, δε νομίζω.
Πάντοτε, θυμάμαι, πως οι γυναίκες που αναλαμβάνουν καίρια πόστα, αντιμετωπίζονται από τους άντρες με ανάλογα απαξιωτικά λόγια περί ένδυσης, εμφάνισης ή κόμμωσής τους. Τα επιχειρήματά τους εξαντλούνται μόνο και μόνο σ’ αυτά!