• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2008

Τι χρειάζεται το κράτος;

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα κι 'Εγραψα: στον τοπικό Τύπο
Δημιουργήθηκε και εγκαινιάζεται Πυροσβεστικός Σταθμός στη Μελιβοία, διαβάζω στον τοπικό Τύπο. Στεγάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο των παλιών σφαγείων της Μελιβοίας και τον λειτουργεί εθελοντικό σώμα που συγκρότησαν ο Δήμος Μελιβοίας σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α). Ο αριθμός των εγγεγραμμένων εθελοντών είναι 38 και υπάρχει επικεφαλής με τον αναπληρωτή του για τον άρτιο συντονισμό τους.
  • (Αυθαίρετο δικό μου) Συμπέρασμα 1ο: δε χρειαζόμαστε το κράτος αφού μπορούμε και μόνοι μας.
  • (Αυθαίρετο δικό μου) Συμπέρασμα 2ο: Το κράτος, ξεπίτηδες δεν προχωρά κάποια πράγματα για να αναγκαστούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας και να γλυτώσει το κόστος.
  • (Αυθαίρετο δικό μου) Συμπέρασμα 3ο: Γιατί, σχεδόν πάντα, ακολουθούμε τις εξελίξεις (πρώτα η φωτιά και μετά το ΠΣ) και όχι αυτές εμάς (πρόβλεψη, μακρόχρονος σχεδιασμός, φαντασία και οραματισμός);
  • (Αυθαίρετο δικό μου) Συμπέρασμα 4ο: έμεινε τίποτε για να σβήσουν οι εθελοντές;

ΥΓ. Τα συμπεράσματα είναι δικά μου και ...αυθαίρετα και δεν περιμένουν επιβεβαίωση ή διάψευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: