• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Σάββατο, 27 Δεκεμβρίου 2008

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Εξεταστική

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα, Αγανάκτησα και 'Εγραψα: εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε, συνεδρίαζε, συνεδρίαζε για να καταλήξει στο απλό: να ΜΗ συνταχθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα για καταδίκη του τρομονόμου και διατύπωσης αιτήματος για την αποφυλάκιση των συλληφθέντων νεαρών στα επεισόδια, αλλά και απόσυρσης του κατηγορητηρίου. Χρειάστηκαν πολύωρες διαβουλεύσεις συζητήσεις και τουλάχιστον δύο ημέρες συνεννοήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των τεσσάρων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να …διαφωνήσουν. Τελικώς οι παρατάξεις προχώρησαν στην έκδοση ξεχωριστών ψηφισμάτων, από τα οποία ωστόσο φαίνεται πως η διαφωνία τους δεν αφορά την ουσία, αλλά σκοπιμότητες τις οποίες κάθε παράταξη εξυπηρετεί. Και φυσικά το μείζον, που ήταν η στήριξη των συλληφθέντων με τις γελοίες κατηγορίες σύστασης συμμορίας κλπ. πήγε στο βρόντο.

Ποιο είναι το συμπέρασμα που εξάγει ένας αγαθός και καλοπροαίρετος πολίτης-δημότης: ΚΑΝΕΙΣ απ’ όλους αυτούς τους καρεκλοκενταύρους δεν νοιάζεται για ΚΑΝΕΝΑΝ. ΚΑΝΕΙΣ απ’ όλους αυτούς τους καιροσκόπους και δημαγωγούς, τους πολιτικάντηδες και αχυράνθρωπους, τους χαραμοφάηδες και μισθοφόρους, τους δεινόσαυρους και γυμνοσάλιαγκες δε νοιάζεται για το κοινωνικό σύνολο, δε νοιάζεται για τον πολίτη που, υποτίθεται, τάχθηκαν να υπηρετούν, δε νοιάζεται για την πόλη, δε νοιάζεται για τα παιδιά τους. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ τους, ένα και μόνο σκοπό και στόχο έχουν: την προσωπική τους αναρρίχηση –πρωτευόντως- και του κόμματος που υπηρετούν -δευτερευόντως, τη σπέκουλα, τη μίζα, την παρανομία, τη λαμογιά. Ακόμη και τώρα, που τους δίδεται η …ευκαιρία, να δείξουν ότι νοιάζονται για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, αυτοί επέλεξαν το κομματικό παιχνίδι, τη σκοπιμότητα, τη γελοιότητα. Είναι να τους φτύνει κανείς, είναι να τους παίρνει με τις λεμονόκουπες, είναι να τους χλευάζει. Μήπως δίνουν νέες αφορμές για νέα επεισόδια;
Και είχε το θράσος η παράταξη της πλειοψηφίας, να εκδώσει ψήφισμα στο οποίο βαφτίζει τη δολοφονία του μαθητή «θάνατο» και δε ζητάει την αποφυλάκιση των νεαρών, προσχωρώντας στην άποψη του ΚΚΕ περί κουκουλοφόρων. Ταυτόχρονα, δόθηκε σ’ αυτήν η ευκαιρία να …εκφράσει τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν επήλθε συνεννόηση για το θέμα και να καταγγείλει την αντιπολίτευση.
Να τους χαιρόμαστε, ΟΛΟΥΣ…

2 σχόλια:

ddeligi είπε...

...προσυπογράφω τις εύστοχες επισημάνσεις σου...συμφωνώ με την ουσία των παρατηρήσεών σου...διαφωνώ ωστόσο, με την ισοπεδωτική γενίκευση...σε μια στιγμή μάλιστα που χρειάζεται πάνω απ΄όλα να διατηρήσουμε την ψυχραμία μας...όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου...

Υ.Γ. χρόνια πολλά από έναν αναγνώστη σου

phlou...flis είπε...

Αποδέχομαι με ευχαρίστηση τις παρατηρήσεις σου. 'Ημουν και είμαι ακόμη αγανακτισμένος, ακόμη. Νασαι καλά.
Χρόνια πολλά και καλά, γεμάτα υγεία, χαρά και ευτυχία.