• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Φυτεύουε τσιμέντο και άσφαλτο. Δέντρα πότε θα φυτέψουν;

Τόσα στρέμματα άσφαλτο …έσπειραν στην περιφερειακή από Αλκαζάρ προς Ηρώων Πολυτεχνείου, τόσες κολώνες …έθαψαν για να μας φωτίζουν τις ασέληνες νύχτες, τόσες τσιμεντόπλακες ετοποθέτησαν για να βαδίζουμε -και να ποδηλατούμε- αμέριμνοι και ασφαλείς στα πεζοδρόμια, κυκλική αναστροφή τοποθέτησαν επί της Γεωργιάδου-Ηρ. Πολυτεχνείου-Σωκράτους για να διευκολύνουν -άσχετα αν είναι μικρής διαμέτρου και για το λόγο αυτό δεν λειτουργεί σωστά, αλλά ποιος να τους το πει- δέντρα και πράσινο ΠΟΤΕ θα φυτέψουν; Γιατί θα πρέπει πρώτα να τελειώνει το έργο και μετά να φυτεύεται το πράσινο;
Άσχετο -για την ακρίβεια σχετικό είναι αλλά χάριν λόγου…. Μια από αυτές τις μέρες, διάβαινα την πλατεία Μπλάνα και κοντοστάθηκα για να ανασάνω. Έψαξα για λίγο τη σκιά των δέντρων που τοποθέτησαν στα ξύλινα κουτιά αλλά εις μάτην. Η σκιά ήταν μηδαμινή, κάλυπτε την περίμετρο του ξύλινου κύβου. Και αναπόλησα την παλαιότερη μορφή της πλατείας, με το σιντριβάνι, το χαλίκι, το πράσινο αλλά κυρίως τα δέντρα που χάριζαν σκιά στους περαστικούς.


Α ρε αθάνατη Δημοτική Αρχή…
Επανέρχομαι. Αλήθεια, τόοοοσα ταξίδια έχει κάνει στο εξωτερικό η παρούσα δημοτική αρχή, δεν πήρε χαμπάρι από πράσινους δρόμους; Τα μέρη που επισκέφτηκε δεν είχαν καταπράσινους δρόμους; Αν όχι, ας μας επιτρέψει να δείξουμε τέτοιυς δρόμους. Είναι φωτογραφίες από το πρόσφατο ταξίδι μου στο Λονδίνο. και μην πει κανείς "τι λες ρε έξυπνε, εκεί το κλίμα ευνοεί". Οκ, θα του απαντήσω. Ας φυτέψουμε δέντρα που είναι κατάλληλα για τις συνθήκες της Λάρισας. Ας ρωτήσουμε τους ειδικούς και σίγουρα έχουν να μας συστήσουν τέτοια. Και για το πότισμα, ο βιολογικός καθαρισμός παραδίπλα είναι, ας αξιοποιηθεί το νερό που καθαρίζεται εκεί και είναι κατάλληλο για άρδευση.


Και από το Βερολίνο

ΥΓ. Λέτε να κάνω λάθος και η αρμοδιότητα να ανήκει στη Νομαρχία; Ε, ακόμη κι αν είναι έτσι, αλλάξτε στο παραπάνω κείμενο τη λέξη "Δήμαρχος" και "Δημοτική Αρχή" και βάλτε "Νομάρχης" και "Νομαρχιακή Αρχή". Το ...πρόβλημα διορθώνεται άμεσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: