• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Βραβεύσεις και "βραβεύσεις": να κλάψω ή να γελάσω;

Διάβασα πριν λίγες μέρες στην τοπική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ για ένα «Βραβείο στο Δήμο Λαρισαίων για τις παρεμβάσεις στον Πηνειό, στα πλαίσια πανελλήνιου διαγωνισμού» (κλικ) και ένιωσα –πως να το κάνουμε- μια ...τοπική υπερηφάνια. Καίτοι η άποψή μου είναι πως οικολογική καταστροφή συνετελέσθη στην κοίτη του Πηνειού, γιατί δέντρα κόπηκαν, άσφαλτος και τσιμέμντο φυτεύτηκαν. Αλλά να, σκέφτηκα πως κάποιοι άλλοι που γνωρίζουν καλύτερα, κάτι άλλο είδαν και «βράβευσαν» το Δήμο.
Και έρχεται μια δημοσίευση-ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της παράταξης ‘Λαρισαίων Πόλις’ με τίτλο
«Πώς η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην έκθεση Polis 2009 μετατρέπεται σε… πανελλήνιο βραβείο για την ανάπλαση του Πηνειού» (κλικ) και μου χάλασε τον ...οίστρο.
Ξαναδιάβασα την πρώτη είδηση, ξαναδιάβασα τη δεύτερη και γέλασα. Γέλασα με την καρδιά μου. Μάλλον την ...πάτησε η Δημοτική Αρχή με την ανακοίνωση της «βράβευσης». Είτε έτσι, είτε αλλιώς, τα δυο κοκόρια θα συνεχίσουν να μάχονται, να κοκορομαχούν. Εκτός κι αν... (ίδε προηγούμενη ανάρτησή μου).

2 σχόλια:

Albus Genius είπε...

Οι κοκορομαχίες αποτελούν απαγορευμένη ενασχόληση να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Μποξ λόγου χάριν να έχει και ωφέλεια η πόλη,να κόβουν και εισητήριο.Με κοντοβράκι και γάντια θα έσπαγαν ταμεία.

phlou...flis είπε...

@Albus Genius: χρήσιμο όντως