• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ο κ. Τζανακούλης για τον διορισμό της κόρης του

Αντιγράφω από την τοπική εφημερίδα kosmoslarissa, Παρασκευή, 5 Νοε 2010


"Με το γνωστό αγέρωχο ύφος του ανθρώπου που γνωρίζει καλά την τέχνη να αποκρύβει την αλήθεια, ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης υποχρεώθηκε προχθές το βράδυ να αναφερθεί στον σκανδαλώδη διορισμό της κόρης του κατά τη διάρκεια ζωντανής συνέντευξης

Ο κ. Τζανακούλης για τον διορισμό της κόρης του στο στούντιο του «Θεσσαλία TV» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Κολάτο και Γιώργο Τράντα. Tο θέμα τέθηκε υπό τα πιεστικά ερωτήματα των τηλεθεατών υποχρεώνοντάς τον να δώσει εξηγήσεις αλλά με τρόπο που τον εκθέτουν ακόμα περισσότερο.

Ο δήμαρχος παραδέχτηκε ότι η κόρη του Ελένη Τζανακούλη, έχει προσληφθεί στον Δήμο Κραννώνα χωρίς διαγωνισμό, αλλά ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη σε αυτό! Παραδέχτηκε επίσης ότι η Μηχαηλία Καρτσαφλέκη, κόρη του δημάρχου Κραννώνα Κώστα Καρτσαφλέκη, έχει προσληφθεί στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων ο οποίος ανήκει στον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ν. Λάρισας του οποίου ο Τζανακούλης είναι πρόεδρος, αλλά ισχυρίστηκε ότι ο ένας διορισμός δεν έχει σχέση με τον άλλο καθώς αυτός της Καρτσαφλέκη προηγήθηκε..."

ΥΓ. Πώς το λένε αυτό, αλλαξοκωλιές μήπως;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν περιμένουμε το πολιτικό σύστημα να μεταρρυθμιστεί από μόνο του, θα απογοητευθούμε, γιατί βασίζεται στην αναπαραγωγή της δομής του ώστε να εξασφαλίζει στους πολιτικούς και στα κόμματα ασφαλή νομή της εξουσίας. Ως εκ τούτου, πρέπει να επιβληθεί από τους πολίτες με άσκηση πίεσης στο πολιτικό, στο οικονομικό και στο κοινωνικό επίπεδο. Ιδιαίτερα αποτελεσματικές μορφές πίεσης θα ήταν αυτές οι οποίες θα του στερούσαν τη νομιμοποίηση, η μετακίνηση της φορολογικής βάσης στο εξωτερικό, και η προσφυγή σε εγχώρια και ευρωπαϊκά ένδικα μέσα. Πάνω απ’ όλα, η αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες.

phlou...flis είπε...

@Ανώνυμε: σέβομαι τα γραφόμενά σου αλλά διαφωνώ σε δύο σημεία: στη μετακίνηση της φορολογικής βάσης στο εξωτερικό και την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες. Ειδικά για το 2ο, θέλω να είμαι ενεργός πολίτης και όχι παθητικός. Θέλω να μπορώ να επιλέγω και όχι να το κάνουν άλλοι για μένα για να έχω στη συνέχεια το ...δικαίωμα να τους κρίνω.