• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2007

ΤΟ ...ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΠΟΛΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ...ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΑ ΛΑΡΙΣΑ

Από τον Αύγουστο του σωτηρίου έτους 1989 εγκαθίσταμαι -μαζί με την τετραμελή οικογένειά μου- φιλοξενούμενος στην Λάρισα και το 1993, μήνα Σεπτέμβριο, γίνομαι δημότης αυτής της πόλης. Από τότε εργάζομαι ως καθηγητής σε διάφορα σχολεία του Νομού -και εκτός Νομού- ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2001 τοποθετούμαι σε σχολείο της πόλης. Κινούμαι στους δρόμους της, περπατάω στους κοινόχρηστους χώρους τα πάρκα και τις πλατείες της, επισκέπτομαι -για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μου- τις δημόσιες υπηρεσίες της, αντιμετωπίζω καθημερινά τα πολλαπλά προβλήματά της, δηλαδή ΖΩ την πόλη.
Γιαυτό και θέλω να γράψω γιαυτήν. Να διεκδικήσω τα δικαιώματα που απορρέουν από την ιδιότητα μου ως λαρισαίου πολίτη, να επισημάνω τα -δυστυχώς πολλά- κακά της αλλά και να επαινέσω τα καλά της -γιατί έχει να επιδείξει αρκετά καλά. Πολύ θάθελα αυτό το ιστολόγιο να γίνει ένα ακόμη βήμα προβληματισμού -όσο φιλόδοξη και να είναι αυτή η επιθυμία μου- για όσους ζουν και αγαπούν την Λάρισα. Θα στηλιτεύσω τους άρχοντες και αρμοδίους -η πρόθεσή μου είναι και θα παραμείνει καλοπροαίρετη, δεν χωρούν τα κομματικά στο παρόν ιστολόγιο- και θα επαινέσω τις πράξεις τους που έχουν σκοπό το καλό της πόλης. Οι δυνάμεις που διαθέτω είναι ελαχιστότατες αλλά η συνισταμένη πολλών τέτοιων δυνάμεων, θυμηθείτε, μπορούν να αποφέρουν τεράστιο αποτέλεσμα.
Οσοι θέλετε να βοηθήσετε σ' αυτή την προσπάθεια είστε ευπρόσδεκτοι. Οι απόψεις, οι γνώμες και τα σχόλιά σας ΔΕ ΘΑ ΛΟΓΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ, Αρκεί να μην είναι χυδαία, προσβλητικά και υβριστικά για τρίτα πρόσωπα -αυτό κάπου, κάποιοι το είπανε "πολιτικό πολιτισμό". Δεν ξέρω αν μπορούμε να μετατρέψουμε το γνωστό "λάρ'σα λάρ'σα σε είδα και λαχτάρ'σα" σε "λάρ'σα λάρ'σα σε είδα και σ' αγάπησα" αλλά ας το προσπαθήσουμε.
Εύχομαι σε όλες και όλους Καλές γιορτές με υγεία και χαρά και Ευτυχισμένο το Νέον "Ετος

Δεν υπάρχουν σχόλια: