• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη και ποιος κάνει κουμάντο

Άκουσα, Είδα, Διάβασα και Έγραψα: στον τοπικό τύπο
Κόντρα Τζανακούλη με Νομάρχη για την εμπλοκή του δεύτερου στο θέμα «Διοργάνωση Μεσογειακών Αγώνων». «τι δουλειά έχουν οι νομάρχες με τους Μεσογειακούς Αγώνες; Παγκοσμίως, οι πόλεις τους παίρνουν. Και στην πόλη αφεντικό και κουμάντο κάνει ο εκάστοτε δήμαρχος!» απαντά ο δήμαρχος σε σχετικά σχόλια.


Αυτό είναι που μου τη σπάει. Αυτός το ...τσαμπουκαλίκι.Εν αρχή ήν ο …δήμαρχος. Μια δημοτική αρχή να είναι …αφεντικά σε μια πόλη, να κάνουν αυτοί το …κουμάντο κι ας είναι …πλειοψηφία που εκφράζει μόνο το 42% του πληθυσμού, να κόβουν και να ράβουν. Να μπορούν να γκρεμίζουν, να κτίζουν, να ξεριζώνουν, να καταστρέφουν, να αυθαιρετούν και να μη δίνουν λόγο σε κανένα. Δηλαδή όχι σε …κανένα. «Οι δημότες που μας ψήφισαν αυτοί και μας δίνουν αυτό το δικαίωμα» η μόνιμη επωδός. Δημοτική αρχή με υπερεξουσίες αλλά ουσιαστικά μειοψηφία στο δήμο.

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Ασυδοσία της σιγουριάς και του βολέματος...
Ή αλλιώς, αλαζονεία της εξουσίας.