• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Ενδεικτικά αλλά ...δηκτικά, Νο 5

Νέο ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ με ...παλιές συνταγές

O Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας καλεί τους Λαρισαίους να απευθύνονται στους φυσικούς τους δικηγόρους –και σε μηχανικούς- για τη σύνταξη της αίτησης ένταξης στο Κτηματολόγιο, ασκώντας παράλληλα κριτική στον πρόεδρο της Κτηματολόγια Α.Ε. για παραπλανητική ενημέρωση σχετικά με την ευκολία σύνταξης των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
Πανέξυπνη η …ενημέρωση του Δ.Σ.Λ. Εμ μας καλούν να τους πληρώσουμε για να μας συμπληρώσουν την αίτηση, εμ τα …ρίχνουν στους άλλους για το …δύσκολο της συμπλήρωσης. Τελικά, οι νόμοι φτιάχτηκαν και φτιάχνονται από νομικούς και νομικές υπηρεσίες με τέτοιο νομικίστικο τρόπο, για να έχουμε ανάγκη της …εξυπηρέτησής τους, εφ' όρου ζωής και επ’ αμοιβή βεβαίως βεβαίως.


24 κατασκευαστές ... εμπιστεύονται τον....

Εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη τους Υπουργό κ. Σουφλιά φαίνεται να δείχνουν οι Λαρισαίοι, περισσότερη απ’ όλους τους άλλους ντόπιους υπουργούς και βουλευτές.
Εμ βέβαια, πώς να μην του έχουν. Όλοι αυτοί που έχουν χτίσει αυθαίρετα στα παράλια του Νομού (από Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Στρίντζο και νότια), τον υπουργό των αυθαιρέτων περιμένουν να συμβουλευτούν και να τα νομιμοποιήσει. Ξέρει αυτός …καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.
Και όταν ο ίδιος παρεμβαίνει ζητώντας υπομονή δύο χρόνων (κάπου αλλού διάβασα πως θα είναι η φετινή θα είναι η τελευταία χρονιά) από τους Θεσσαλούς για τα προβλήματα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει ο κάμπος, ε τι άλλο να κάνουν. Τον εμπιστεύονται. Αφού ο ίδιος προσωπικά τους διαβεβαιώνει πως με την ολοκλήρωση του φράγματος της Γυρτώνης και του έργου της Κάρλας θα περιοριστούν τα προβλήματα, κάνουν υπομονή. Για την εκτροπή του Αχελώου δεν ακούγεται κιχ. Εξετράπη της ...πορείας του το έργο; Άσχετα αν μέχρι τότε μπορεί να διψάει ο κάμπος και να ξεραθούν τα πάντα. Υπουργός Κατά του Περιβάλλοντος είναι, ξέρει αυτός…


Και το όνομα αυτού.....

Η αντιπολίτευση (είτε Δημοτική είτε Νομαρχιακή), ένα σκοπό και ένα ρόλο έχει·να αντιπολιτεύεται εποικοδομητικά τη …συμπολίτευση. Αυτό ισχύει γενικότερα. Στην Ελλάδα όμως, η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται τον …εαυτό της. Μονίμως γκρινιάζει, αυτοδιασπάται και επανασυντίθεται με τα ίδια ή διαφορετικά πρόσωπα.
Αυτό συμβαίνει –δε γνωρίζω αν συνέβαινε εν τη γενέσει της- με την παράταξη «Λαρισαίων Πόλις-Αλλαγή Πορείας». Δείπνα μυστικά ή φανερά, γκρίνια και ενδο-αντιπολίτευση με σκοπό όχι την αλλαγή στην εξουσία της παρούσας Δημοτικής Αρχής αλλά την πρωτοκαθεδρία (;). Ένα πράγμα ξέρω και με απλή αριθμητική τα υπολογίζω: αν η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν μας κάνει –που μάλλον δεν μας κάνει ή που πολλά μας …έκανε- τότε ας ΕΝΩΘΟΥΝ οι της αντιπολίτευσης μπας και βγάλουμε άλλο δήμαρχο. Με το να είναι η αντιπολίτευση χωρισμένη, χαΐρι δε βλέπω. Πάρτε τα νούμερα από τις 3 τελευταίες δημοτικές εκλογές και θα δείτε. Εμένα δε μου λέει τίποτε αν ο νέος δήμαρχος θα ονομάζετε Γιάννης, ή Άγις ή Απόστολος. Ας κάτσουν να τα βρουν, γιατί άμα τα βρουν τότε ΣΙΓΟΥΡΑ ο επόμενος Δήμαρχος ΔΕ θα ονομάζεται ΚΩΣΤΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: