• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Παραλειπόμενα από τις γιορτές στον Πηνειό

'Ακουσα, Είδα, Διάβασα και Αντέγραψα από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ ΚΥΡΗΚΑΣ και στην ιστοσελίδα Madata.gr


Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες που αντικρίζει κανείς λίγο έξω από τη Λάρισα, μέσα στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού και μάλιστα σε χώρο αποκατασταθείσας πρώην ανεξέλεγκτης χωματερής στο δήμο Γιάννουλης, αφού οι τόνοι τυρόγαλου, που έχει χυθεί στο χώρο μετέτρεψαν την πρώην χωματερή σε λίμνη, τα κουφάρια πεθαμένων ζώων σε αποσύνθεση, τα οστά ακόμη και τα σάπια φρούτα και τα άλλα σκουπίδια, συνθέτουν μια τριτοκοσμική εικόνα σε χώρο που δαπανήθηκαν χρήματα του ελληνικού λαού για την αποκατάστασή του...Περισσότερα ΕΔΩ.

Ακόμα μία φορά, οι κάτοικοι που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού αντίκρισαν μια θλιβερή εικόνα στο ποτάμι. Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν στις όχθες του Πηνειού, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Κλοκωτού... Περισσότερα ΕΔΩ.


Καλές οι γιορτές και εκδηλώσεις δίπλα στον Πηνειό αλλά καλύτερη θα είναι η σωτηρία του Πηνειού, της χλωρίδας και της πανίδας του. Οι πρώτες θα ξεχαστούν. Το δεύτερο θα μείνει! Διαφορετικά σε μερικά χρόνια θα κάνουμε γιορτές και εκδηλώσεις για να θυμόμαστε τον Πηνειό. Όπου θα κουβαλάμε δέντρα ή απομιμήσεις δέντρων και θα τοποθετούνται δίπλα στη ξερή κοίτη, θα αδειάζουμε νερό με υδροφόρες για να θυμόμαστε τη ροή στην κοίτη του, θα τοποθετούμε γυάλινα βάζα με ψάρια και θα κρεμάμε σε στύλους κλουβιά με πουλάκια να κελαηδούν για να μας θυμίζουν την πανίδα του άλλοτε ...αργυροδίνη ποταμού. Και θα είναι κάτι σαν Ετήσιο Μνημόσυνο του Πηνειού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: