• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2008

Ψύλλοι στ' αυτιά μουουου μπηηηήκανε βρε πωπώ...*

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα και Αντέγραψα:



Επιδρομή ψύλλων αναστάτωσε το δημαρχείο Λάρισας ενώ το γεγονός διέρρευσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από συνδικαλιστές εργαζόμενους του δήμου, οι οποίοι κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι επιχείρησε να το κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λάρισας, δίνει διαφορετική εκδοχή για ό,τι συνέβη, παρουσιάζοντάς το ως... ψύλλου πήδημα. (περισσότερα
ΕΔΩ).
Τελικά οι ψύλλοι ...πήδηξαν το Δημαρχείο ή όπως λέει και το λαϊκό άσμα (*) -σε στίχους Κώστα Βίρβου, μουσική: Θόδωρου Δερβενιώτη και πρώτη εκτέλεση: Τόλη Βοσκόπουλου- Ψύλλοι στ' αυτιά μου μπήκανε...(περισσότερα ΕΔΩ)

2 σχόλια:

Νατασα είπε...

καλησπερίζω και χειροκροτώ το άσμα

phlou...flis είπε...

@ νατάσα: αντικαλησπερίζω και ας είν καλά ο Τόλης