• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Χώροι για ...χώρους στάθμευσης

Διάβασα, Είδα, 'Αλουσα, Σκέφτηκα, 'Εψαξα κι 'Εγραψα: Χώροι στάθμευσης


Έτοιμος να προχωρήσει στην κατασκευή και τρίτου υπόγειου χώρου στάθμευσης με τη μέθοδο της παραχώρησης σε ιδιώτη επενδυτή εμφανίζεται ο δήμος Λαρισαίων για να αντιμετώπισει το οξυμένο πρόβλημα στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλης. Πρόκειται για τον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων στο λόφο του Φρουρίου επί της οδού Γεωργιάδου. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ο σταθμός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σταθμός μετεπιβίβασης, αφού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων ΚΤΕΛ και βρίσκεται επίσης κοντά στο εμπορικό κέντρο της πόλης.

Και πού είναι το κακό, θα αναρωτηθεί κανείς; Πουθενά; Μα έχουμε ήδη δύο τέτοιους χώρους στο κέντρο, …καρακέντρο θάλεγα, χρειάζεται και τρίτος; Ναι, αφού όντως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη; Ένα δεν καταλαβαίνω και απορώ πώς το αντιλαμβάνονται εκεί στο Δήμο. Αν είναι να καβαλήσω τ’ όχημά μου και να κατέβω στο κέντρο για να σταθμεύσω, ήδη έχω δημιουργήσει πρόβλημα στην κυκλοφορία του κέντρου. Το θέμα είναι να μην αναζητήσω θέση στάθμευσης στο κέντρο. Ενώ αν ο σταθμός ήταν εκτός κέντρου (όπως ο υπό κατασκευή) και απλώς χρειαζόταν να περπατήσω και λίγο, θα ανάσανε κι αυτό το έρμο το κέντρο. Αφού, τα απογεύματα, όταν είναι ανοικτή η αγορά, οι εποχούμενοι συμπολίτες μας φτάνουν στα Σουφλάρια για να σταθμεύσουν επί της Νικηταρά.

Δείτε μια καταπληκτική ιδέα για χώρο στάθμευσης κάτω από ένα δρόμο. Αν πατήσετε δεξιά στην ένδειξη video-clip θα το δείτε και εικονικά

ΥΓ. Είναι αλήθεια, όπως ψυθιρίζεται, πως …Κάαααααποιος, (με Κάππα Κεφαλαίο) επενδύει –κυριολεκτικά και μεταφορικά- στους υπόγειους χώρους στάθμευσης; 'Η να το θεωρήσω σαν ...κακία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: