• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008

ΓΠΣ Λάρισας και οι κακές οι γλώσσες

Όπως προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, επεκτείνεται νοτιοδυτικά η Λάρισα -η κατά προτεραιότητα πολεοδόμηση του οικισμού της Τερψιθέας και ο καθορισμός συγκεκριμένων όρων για την «ιδιωτική» πολεοδόμηση- ενώ αποκλείστηκε η επέκταση προς την ανατολική της πλευρά –συνοικία Τούμπας- εξαιτίας γεωλογικών προβλημάτων.

Κάποιοι μου ψιθύρισαν, εμπιστευτικά, στ’ αυτί πως σ’ αυτές τις περιοχές έχουν κάνει προ πολλού αγορές γης σε χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές, υπάλληλοι της ΔΕΥΑΛ και ο ίδιος ο Πρόεδρός της. Λέτε να συνδέονται τα δύο; Μπα, δε μου φαίνεται πιθανόν. Κακοήθειες μάλλον. Το θέμα είναι πως θα πεισθούν όλοι για τις αγνές προθέσεις, πως θα πεισθεί ακόμα κι αυτός που διαδίδει αυτές τις κακοήθειες. Επιστημονικά συμπεράσματα και πορίσματα εύκολα κατατίθενται και "τεκμηριώνουν" προτάσεις-αποφάσεις. Την αγνή και λευκή αλήθεια ποιος την κατέχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: