• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Φαλακροί γλόμποι χωρίς καπέλα

«Ο Δήμος Λαρισαίων είναι πρωτοπόρος στον τομέα εξοικονόμησης ενέργειας και όσοι σπεύδουν να μας κατηγορήσουν περί του αντιθέτου διακατέχονται από πολλά κίνητρα και όχι αυτά της προσφοράς στην πόλη». Αυτή ήταν η δήλωση του Δημάρχου, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σημειώνοντας πόσο ικανοποιημένος είναι από τα αποτελέσματα μείωσης του Δημοτικού φωτισμού και υποστηρίζοντας πως ο Δήμος είναι πρωτοπόρος στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον κο Δήμαρχο πως δεν διακατέχομαι από τέτοια κίνητρα. Αλλά ταυτόχρονα να του υπενθυμίσω πως πολλά από τα φώτα σε δρόμους της Λάρισας είναι και ενεργοβόρα και σπάταλα. Για παράδειγμα, το τμήμα της Ε.Ο. από Αγιάς και δεξιά, φωτίζεται από τους γνωστούς σφαιρικούς γλόμπους οι οποίοι διαχέουν τον φωτισμός προς όλες τις κατευθύνσεις, δλδ και προς τα πάνω, δημιουργώντας φωτορύπανση. Θα γνωρίζει σίγουρα πως ένα «καπέλο» στις λάμπες θα λύσει το πρόβλημα. Παρόμοιους γλόμπους, νομίζω, έχει και στο Αλκαζάρ

3 σχόλια:

Unknown είπε...

καλησπέρα,νυκτόβιε!
Τι μου θύμισες με τους γλόμπους.
Την εποχή που αντι να βρισκόμαστε στο αμφιθέατρο γράφαμε σουρεαλιστικούς στοίχους μες τους καπνούς του κιλικίου.[τα παιδιά μας σήμερα ειναι αγγελοι].
--Της κάμαρας μου
ο ξυρισμένος γλόμπος,
στου παπγάλου τον λαιμό
δεθηκε κόμπος.
--Νερόβραστης κιθαρας το ζουμί θα πιώ,
στα σκουλαρίκια του καφέ,
θα κρεμασθώ....
..................................,
και στη συνέχεια μια διαδήλωση ,νάχουμε να πορευόμαστε!!!καλό βράδυ.

Μάτα είπε...

"Καπέλο" και στις λάμπες τώρα; :P
Φιλιά

phlou...flis είπε...

@taspa: υπέροχο. καληνύχτα

@Μάτα: γιατί όχι