• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Ο Ομέρ ...Πριόνης ξαναχτύπησε

'Ακουσα, Είδα, Διάβασα στον τοπικό Τύπο: ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΟΨΑΝ ΜΕ ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΦΡΟΥΡΙΟ, ΑΒΕΡΩΦ, ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ Ν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Βάνδαλοι κατά ζώντων... Και νεκρών!
Ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο οικολογικής καταστροφής για τη Λάρισα, έχει αναστατώσει πολίτες και περισσότερο τη Γεωτεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λάρισας, που καθημερινά μετρά τα μεγάλα πλήγματα που δέχεται το πράσινο στην πόλη.
Άγνωστοι δράστες, με ψαλίδια και αλυσοπρίονα, βάλθηκαν να καταστρέψουν εκτάσεις πρασίνου της πόλης, «χτυπώντας» σε διάφορα σημεία της και σε διαφορετικές συνοικίες κάθε φορά, κόβοντας μεγάλο αριθμό υγιών δέντρων, πολλά εκ των οποίων μεγαλύτερα των 15 χρόνων.....
ι>

Θέτω το ερώτημα -χοντροκομμένο. Τι διαφορά έχει αυτή η ενέργεια (των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισας)



και αυτή (στις όχθες του Πηνειού)



με αυτήν (των ...ιδιωτών βανδάλων);


Πηγές:

Η είδηση είναι από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας, 13 Αυγούστου 20009

Ο τίτλος, από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 13 Αυγούστου 2009

2 σχόλια:

Albus Genius είπε...

Δεν έχουν μάθει να δημιουργούν ανθρωπέ μου να καταστρέφουν έχουν μάθει.Και ένα ανέκδοτο. Κάποτε μάλλωναν δυό για το περίφημο πάντα θέμα ποιανού είναι το χωράφι.Πέρασε ένας γέροντας και τους ρώτησε γιατί μαλλώνουν και του είπαν: για το χωράφι. Λέει και κείνος. Δεν ρωτάμε το χωράφι να μας πεί. Τίνος είσαι; το ρωτούν, και κείνο απαντά: κανενός. Οι δυό που μαλλώνουν και με καταστρέφουν μου ανήκουν. ΄Ετσι θα καταντήσουμε στο τέλος θα πεθάνουμε και θα μας θάψουν εκεί που έκοψαν τα δένδρα, οι ξεφτίλες.

phlou...flis είπε...

@Albus Genius: πολύ καλό