• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Μια από τα ίδια;

Λάρισα, η πόλη με διπλούς πανηγυρισμούς (από τα αντίπαλα δημαρχιακά στρατόπεδα), με δύο ηττημένους (για το δημαρχιακό αξίωμα) αλλά και με ...δύο καλλικρατικούς δημάρχους, μέχρι νεωτέρας (εκ του εκλογοδικείου).
Απορίαν έχω: εάν τελικά επικρατήσει ο νυν δήμαρχος, πώς θα νιώθει άραγε όταν θα γνωρίζει πως δεν τον θέλουν οι λαρισαίοι (αφού δεν τον προτίμησαν) ενώ τον θέλουν από τα γύρω χωριά (οι οποίοι ψήφισαν μάλλον κομματικά) του νέου διευρυμένου καλλικρατικά δήμου; Πώς θα νιώθει που θα είναι ο μόνος "γαλάζιος" Δήμος σε έναν "πράσινο" Νομό; Λέτε να καταφεύγει για παρηγοριά στον επίσης "γαλάζιο" περιφερειάρχη! Μπαα, έτσι...αγέρωχος που ποζάρει και "αντάρτης" όπως απείλησε να γένει, δε θα ιδρώνει τ' αυτί του.
Συμπολίτες υπομονή, τα 3,5 χρόνια δεν αργούν να κυλήσουν. Βλέπετε άλλαι αι βουλαί των λαρισαίων, άλλαι όμως αι βουλαί των ...διευρυμένων λαρισαίων. Όπως πριν από λίγα χρόνιαυπήρξε το 42%, τώρα υπήρξε η διεύρυνση.

ΥΓ. Μπορεί κανείς, βάζοντάς τα κάτω να βρει πολλά θετικά για τη διαμαρχιακή θητεία του νυν, αλλά και πολλά αρνητικά. Ούτως ή άλλως, οι τέσσερεις θητείες είναι πολλές και τον κάνουν βαρετό. Ιδιαίτερα όταν τα στελέχη παραμένουν ίδια και ίδια, ε δε μπορεί παρά και οι ιδέες που έχουν να είναι -ή να έχουν γίνει- μπαγιάτικες. Η Λάρισα χρειαζόταν μια ανανέωση ΚΑΙ προσώπων αλλά ΚΑΙ ιδεών. Δυστυχώς όμως...

2 σχόλια:

nickpet είπε...

υπομονή 1000 ημέρες.....

maxforeigner είπε...

12 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ... αλλά... Τί να κάνουμε? ΥΠΟΜΟΝΗ!