• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Σάββατο 22 Μαρτίου 2008

Καβγάδες ...ενδοοικογενειακοί;


Γουστάρω καβγάδες Λουκά-Κώστα -ή Κώστα-Λουκά. Και ενώ η …αγάπη τους φαίνεται -κι ο κόσμος το 'χει τούμπανο- όχι μόνον από τον συγχρωτισμό τους αλλά και από τις δηλώσεις τους, αυτοί οι δυο το ‘χουν ...κρυφό καμάρι. «The city never sleeps» λέει ο Δήμαρχος. «…να μη νομίζουν ότι η Λάρισα παράγει μόνο βαμβάκι και ψητό και έχει νυχτερινή ζωή, που θα ‘λεγαν και στο Δήμο…» απαντά ο Νομάρχης, με την ευκαιρία του Συνεδρίου Γλώσσας «Τζαρτζάνεια».
Αγώνας είναι, μπορεί να υπάρξει νικητής ή να λήξει ισόπαλος; Φυσικά ποσώς με ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα γιατί πάνω απ' αυτούς προέχει το καλό της Λάρισας, βεβαίως, βεβαίως!

Δεν υπάρχουν σχόλια: