• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2007

Κατάσταση πεζοδρομίου της οδού Αιόλου


Καλημέρα. Σήμερα θα αναφερθώ στην κατάσταση του πεζοδρομίου της οδού Αιόλου, από Πλούτωνος μέχρι 23ης Οκτωβρίου. Εκεί όπου 2.000 και πλέον μαθητικά...πόδια -από νήπια μέχρι και φοιτητές- κινούνται καθημερινά απο και προς τα σχολικά συγκροτήματα που λειτουργούν στο χώρο αυτό. (δείτε δίπλα τη...σχολιούπολη από δορυφορική λήψη).
Δεν θα...μιλήσω αλλά θα...δείξω με φωτογραφίες την κατάσταση που επικρατεί (φυσικά αναφέρομαι σ' ένα μικρό δείγμα φωτογραφιών). Κατάσταση η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμούς μικρών αλλά και μεγάλων παιδιών, κατάσταση η οποία μπορεί να...αποκατασταθεί ΑΜΕΣΑ. Δεν γνωρίζω ποιοι είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση του πεζοδρομίου, ούτε ποιοι για την αποκατάστασή του. 'Ενα γνωρίζω. Είναι ντροπή για ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Απολαύστε...


Η είσοδος στον προαύλιο χώρο του 2ου Γε.Λ. (για να δυσκολέψουμε την είσοδο...εξωσχολικών)

Εμπόδια, εμπόδια παντού... (κατά το σύνθημα κάγκελα παντού...)

Η είσοδος του Δημοτικού Σχολείου (κι εδώ μπαλώματα-σκαλοπάτια)

Θα μπορούσε να είναι ένα ...ψηφιδωτό στο πεζοδρόμιο ή μια καλιτεχνική δημιουργία


Εικαστική σύνθεση: φρεάτια, μπαλώματα, αποχέτευση

Η στενωπός. Απαγορεύεται η διέλευση (γιατί; δείτε την παρακάτω φωτογραφία)


Το φουγάρο στο μαγειρείο της πανεπιστημαικής σχολής. Τριτοκοσμική η κατάσταση. (Και που να δείτε τα λάδια που στάζουν στο πεζοδρόμιο και το κάνουν απροσπέλαστο και λερώνουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, και τις μυρωδιές-τσίκνες που αναδύονται)
Θα μπορούσα να αναρτήσω κι άλλες πολλές φωτογραφίες. Δεν είναι αυτό το θέμα. Πήρατε μια γεύση. Ας πάρουν και οι αρμόδιοι την ίδια γεύση αλλά ας μη μείνουν μόνο σ' αυτήν. Ας δράσουν ΑΜΕΣΑ.
Υ.Γ. Αρμόδιους δε θεωρώ μόνο τους Δημοτικούς 'Αρχοντες ή Δημόσιες Υπηρεσίες. Αρμόδιοι είμαστε: οι μαθητές-φοιτητές, οι γονείς-κηδεμόνες των μαθητών, οι νηπιαγωγοί-δάσκαλοι-καθηγητές, οι διευθυντές των σχολείων...εγώ, εσύ, εμείς!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια περνάω αυτό το δρόμο κάνοντας την ίδια διαδρομή κάθε μέρα. Ειδικά μπροστά από το 10ο Δ.Σ. είναι χάλια.

phlou...flis είπε...

προς annabooklover: σκέψου τώρα 2.000 πόδια των 1.000 και άνω μαθητών που τα διασχίζουν τουλάχιστον δις την ημέρα.