• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Τα καλά να ...γράφονται

Είδα, Διάβασα, 'Ακουσα κι 'Εγραψα: από τον τοπικό τύπο
Είπαμε ότι σ' αυτές τις στήλες δε θα γράφουμε μόνο τις παρατηρήσεις μας και τα κακώς κείμενα αλλά θα απαινούμε και τα θετικά. Αυτό κάνουμε σήμερα.
«Πρωτιά» στην εξοικονόμηση ενέργειας
«Πρωτιά στην εξοικονόμηση ενέργειας κατέχει ο Δήμος Λαρισαίων, που στο πλαίσιο εφαρμογής ενός πιλοτικού προγράμματος σε 17 δρόμους της πόλης, κατάφερε να εξοικονομήσει 500.000 KwH ηλεκτρικής ενέργειας (το 43%), που υπολογίζεται σε 60.000 ευρώ, αλλά μείωση του διοξειδίου του άνθρακα (Co2) που εκλύεται στην ατμόσφαιρα κατά 350 τόνους ετησίως” όπως τόνισε ο δήμαρχος κ. Κ. Τζανακούλης και το μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Επιτροπής Φωτισμού και πρώην δ/ντής της ΔΕΗ κ. Χρυσ. Χριστίδης σε κοινή συνέντευξη Τύπου.
Παρεπιπτόντως, οι δρόμοι και οι πλατείες όπου εφαρμόστηκε το πρόγραμμα του «οικονομικού φωτισμού» (πρόγραμμα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο εδώ και 3 χρόνια πιλοτικά εφαρμόζεται στη Λάρισα) είναι: Παπαναστασίου, Ιωαννίνων, 28ης Οκτωβρίου, Απόλλωνος, Αντύπα, Κούμα, Ασκληπιού, Ερμού, Ρούσβελτ, Παπακυριαζή, Φρίξου, Δευκαλίωνος, Πατρόκλου, Κουμουνδούρου, Πηνειός, Ηρ. Πολυτεχνείου και οι πλατείες Ταχυδρομείου και Νομαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: