• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Ενδεικτικά αλλά ...δηκτικά, Νο 4

Καθαρισμός ακάλυπτων οικοπέδων

Ο Δήμος Λαρισαίων απευθύνει έκκληση προς τους ιδιοκτήτες ακάλυπτων οικοπέδων για καθαρισμό και αποψίλωσή των οικοπέδων τους, από απορρίμματα, μπάζα, χόρτα κλπ, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Σε περίπτωση αδιαφορίας των υπευθύνων, ο Δήμος θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
Εύλογο το κάλεσμα του Δήμου, ασυζητητί. Καταλαβαίνω πως δε θα μπορούσε να διαθέσει δημοτικά συνεργεία γι’ αυτή τη δουλειά και αντιλαμβάνομαι, επίσης, την υποχρέωση των ιδιοκτητών αυτών απέναντι προς τους συμπολίτες τους οι οποίοι τυγχάνει να γειτνιάζουν με τα εν λόγω οικόπεδα. Αμφιβάλλω όμως αν ο Δήμος θα προβεί ποτέ στις νόμιμες ενέργειες.... 'Αρεγε τότε θα είναι συνυπεύθυνος, ο Δήμος, και υπόλογος απέναντι τους γειτνιάζοντες δημότες του;


Ευθύνες να αποδοθούν σε όλους

Επεβλήθη πρόστιμο 30.000 €, από τη Δ/νση Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυ­τοδιοίκησης Λάρισας, σε έμπορο που διατηρεί πρότυπη κτηνοτροφική εγκατάσταση στην πε­ριοχή του Συκουρίου, για παράτυπη εισαγωγή αρνιών. Ο εν λόγω έμπορος δεν κατείχε για κανένα από τα ζώα υγειονομικά πιστοποιητικά, ταξιδιωτικά και εμπορικά έγγραφα.
Ο έλεγχος έγινε στις 9/05 και ώρα 09.00. Τρεις μέρες αργότερα προ­σκόμισε τα «απαιτούμενα» έγγραφα που εκδόθηκαν από τη Ρουμανία και από τα οποία φαίνεται πως η άδεια εισόδου στη χώρα μας …δόθηκε την ίδια μέρα αλλά στις 6.45μ.μ. Δηλαδή ελέγθηκαν τα ζώα στο Συκούριο το πρωί 9 η ώρα και εισήχθηκαν μέσω Τελωνείου από τη Ρουμανία το απόγευμα της ίδιας ημέρα, στις 7 παρά τέταρτο. Φαντάζομαι πως όλα έγιναν δια …διακτινισμού!
Και καλά, η Δ/νση Κτηνιατρικής καλώς έπραξε και ο νομάρχης Λάρισας δήλωσε ότι «είμαστε αμείλικτοι σε θέματα κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλά­δας και των καταναλωτών». Εκεί τα παλληκάρια στο τελωνείο, δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν έλεγξαν; Αυτοί δε φέρουν ευθύνη; Σ’ αυτούς δεν θα επιβληθούν κυρώσεις; Παράσταση στο αρμόδιο Γραφείο της Ρουμανίας που εξέδωσε τα πλαστά έγγραφα δε θα γίνει; Να καταλάβουν ότι γνωρίζουμε πως παρανομούν και να έχουν το φόβο του …εμπάργκο. Γιατί οι ευθύνες ανήκουν σε πολλούς και πρέπει να μοιράζονται σε όλους. Πότε θα σταματήσει να την …πληρώνει πάντοτε ο έλληνας καταναλωτής;


Ολίγον μακάβριο

Η επόμενη εβδομάδα θα είναι για τη Νομαρχία Λάρισας εβδομάδα αφιερωμένη στο Πε­ριβάλλον. Ήδη έχουν προγραμματιστεί διάφοροι τύποι εκδηλώσεων (καθαρισμός στο φαράγγι της Καλυψούς και στα Τέμπη). Ο δε νομάρχης Λάρισας αποφάσισε να είναι εβδο­μάδα στη μνήμη του Κώστα Σουφλιά, που άλλωστε ήταν και ο αρμόδιος αντι­νομάρχης περιβάλλοντος.
Ομολογώ πως δε γνωρίζω αν κλήθηκαν να συμμετάσχουν και τα …κομμένα δέντρα του Πηνειού, ή και ο ίδιος ο Πηνειός αυτοπροσώπως με τα μολυσμένα νερά του, ή το …πετ κοκ, ή το εγκαταλελειμμένο πρώην εργοστάσιο Ζαχάρεως και αν θα υπερίπτανται στρατιωτικά αεροπλάνα να «ραντίζουν» με τα καυσαέριά τους. Δεν έχω δει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, αλλά θα το ερευνήσω.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς όχι φίλτατε, ούτε τα δένδρα, ούτε τα νεκρά ψάρια. Μόνο τους εθελοντές θα ξαναρίξουν στη μάχη, τους αιώνιους εθελοντές. Αύριο θα υπάρχει σε όλες τις εφημερίδες το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων.

phlou...flis είπε...

@ανώνυμε: εξάλλου σ' αυτούς στηρίζονται και στηριζόμαστε