• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

Δημοτική Επιχείρηση διτρόχων-τριτρόχων ταξί

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα και Προτείνω: από τον Τοπικό Τύπο

Δωρεάν μετακινήσεις με τα ποδήλατα

"26 ποδήλατα από το ΚΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, παρέλαβε ο Δήμαρχος Λάρισας, με σκοπό να δοθούν προς χρήση από τους Λαρισαίους. Η υπογραφή της δωρεάς έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας χωρίς αυτοκίνητα.
Μέσω ενός οργανωμένου συστήματος παράδοσης-παραλαβής, τα ποδήλατα αυτά θα διατίθενται προς Λαρισαίους και επισκέπτες με
σκοπό την προώθηση και χρήση των ποδηλάτων ως κύριο μέσο μεταφοράς στην πόλη".

Με την ευκαιρία αυτή, θάθελα κι εγώ να προσφέρω την …τεχνογνωσία μου, την οποίαν συνοδεύω με το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό (ίδε κατωτέρω). Προτείνω, λοιπόν, ο Δήμος να δημιουργήσει δημοτική επιχείρηση διτρόχων και τριτρόχων ταξί. Με μικρό κόμιστρο, θα μπορούσε να μεταφέρει πολίτες σε κάθε σημείο της πόλης. Τα κέρδη, για τη δημοτική επιχείρηση, είναι εξασφαλισμένα και πολλαπλά:

Τα ταξί αυτά είναι απολύτως φιλικά προς το περιβάλλον, δεν καταναλώνουν ενεργειακά καύσιμα, δεν ρυπαίνουν γενικώς, έχουν μικρό όγκο άρα μπορούν να ελίσσονται ακόμα και στους στενούς δρόμους, έχουν ελάχιστο κόστος συντήρησης, δεν χρειάζεται ειδικό αμαξοστάσιο για τη στέγασή τους, είναι δοκιμασμένα σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (ίδε Βερολίνο), κυκλοφορούν με στέγαστρο το χειμώνα –για τη βροχή) ή ανοικτά το καλοκαίρι (για τη ζέστη). Εππλέον, η δημιουργία αυτής της επιχείρησης θα αποφέρει ένα βαρύ πλήγμα στην ανεργία των Λαρισαίων και κυρίως των νέων. Η Λάρισα, ως επίπεδη πόλη, προσφέρεται για μια τέτοια δραστηριότητα.

ΥΓ. Αν ο Δήμος δεν προχωρήσει στη Δημιουργία αυτής της Δημοτικής επιχείρησης, προτίθεμαι να την δημιουργήσω και να την αναλάβω.



ομαδικό και για κους κους







ειδική έκδοση και για μεταφορά παιδιών

2 σχόλια:

marianaonice είπε...

Λατρεύω το ποδήλατο αλλά εδώ λείπουν οι δρόμοι και κινδυνεύεις να βρεθείς κάτω από τις ρόδες κανενός άσχετου οδηγού!
Παρ' όλα αυτά το επιχειρώ και ο Θεός βοηθός!
Καλό ξημέρωμα!
:)))

phlou...flis είπε...

@marianaonice: σ' όλες τις πόλεις τα ίδια. Κυκλοφορούμε ...με δική μας ευθύνη