• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ενδεικτικά αλλά ...δηκτικά, Νο 6

Μετά το πετ-κοκ, την τέφρα και την λυματολάσπη τι άλλο θα καίμε;



Μετά το πετ-κοκ, λαρισινό εργοστάσιο ζητά την άδεια να χρησιμοποιεί προς καύση και λυματολάσπη (ξηρά λάσπη από βιολογικούς καθαρισμούς), μαζούτ υψηλής περιεκτικότητας σε θείο και βιομηχανικά απόβλητα.
Δε γνωρίζω τι άλλο θα σκαρφιστούν αλλά έχω κι εγώ μια ιδέα να τους προτείνω. Η καύση των νεκρών, θα μπορούσε να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια; Δε γνωρίζω αν θα είχε καλή θερμαντική –και άρα ενεργειακή- απόδοση, αυτό θα το γνωρίζουν οι ειδικοί.

ΥΓ. Αν είναι να γίνει, τότε να τρέξω να κατοχυρώσω ην πατέντα.


Δημοτική Αστυνομία Λάρισας: ένα ...κουκλί




Φωτογραφία δανεισμένη από ΕΔΩ


Κάποιες μέρες που απολαμβάνω (τρόπος του λέγειν) τον καφέ μου παρέα με …χιλιάδες λαρισαίους στην …Πλατεία Καφετεριών, δίπλα στα αυτοκίνητα τροφοδοσίας, στα μηχανάκια που εξατμίζουν, στα αδέσποτα σκυλιά (αν και μάλλον αραίωσαν) χαζεύοντας τους περαστικούς, μένω εκστατικός από τις καλλίμορφες και καλλίπυγες Δημοτικές Αστυνομικίνες. Τις περισσότερες φορές, περιφέρονται στην πλατεία, στους πεζοδρόμους, στα πεζοδρόμια του κέντρου –και μόνον εδώ- κουβεντιάζοντας μεταξύ τους, μιλώντας στο κινητό τους ή ...παρατηρώντας την κίνηση. Μόνον εκεί στην κεντρική πλατεία, στην Μ. Αλεξάνδρου, δραστηριοποιούνται σφυρίζοντας και παρατηρώντας με περισσή ευγένεια. Στις πλατείες και πεζοδρόμους τίποτε, κάνουν τα στραβά μάτια.
Αναρωτιέμαι, μαζί με τους άλλους γερομπαμπαλήδες γύρω μου: αν προσελήφθησαν για να αστυνομεύουν το κέντρο, μάλλον δεν αποδίδουν. Αν όμως προσελήφθησαν για να τέρπουν το φιλοθεάμων αντρικό κοινό, τότε μάλιστα, χαλάλι τους και χαλάλι στη Δημοτική Αρχή που τις προσέλαβε.


Η πολύπαθη Νικηταρά οδική αρτηρία ή χώρος δωρεάν στάθμευσης;


Το …αλίευσα στο blog του kinetic με τίτλο «έτσι με βολεύει 3» και το αναδημοσιεύω:


Μεσημέρι της 26ης Οκτώβρη 2007, στη Νικηταρά, επίδειξη γαιδουριάς και ωχαδερφισμού, πασπαλισμένο με αρκετό "τη δουλειά μου να κάνω". Προσοχή, ο οδηγός του συγκεκριμένου οχήματος έχει παρκάρει πλάγια, πίσω από νόμιμα παρκαρισμένο όχημα, ενώ λίγο παρακάτω θα μπορούσε να σταματήσει χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Ωστόσο επέλεξε να αφήσει εκεί το όχημα του, με τα αλάρμ ανοικτά, λες και τα αλάρμ νομιμοποιούν την οποιαδήποτε στραβή θέλει να κάνει κάποιος. Η Νικηταρά βέβαια είναι πολύπαθη οδός, ιδιαίτερα μετά τη διαπλάτυνση της, ενώ πλέον έχει μετατραπεί σε ατελείωτο πάρκινγκ διπλο/τριπλοπαρκαρισμένων οχημάτων που επιβραδύνουν ή/και σταματούν την κυκλοφορία.

2 σχόλια:

Marina είπε...

Μη νομίζεις ότι και στην Αθήνα οι γυναίκες τροχονόμοι έχουν τίποτα σημαντικές θέσεις, λίγο στις κεντρικές αρτηρίες και μετά...φρττ! Τις στέλνουν να τινάζουν τα μαλλιά τους.
Στη φωτογραφία σου με τις κοπέλλες, μπορείς να εντοπίσεις τη φυσική ξανθιά;

phlou...flis είπε...

@marina: δηλ. δν κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται.
Στο κουιζ, ομολογώ πως όχι