• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2008

Σε ποια ...μεγαλούπολη ζω σε τελικά;

Εκεί που έλεγα να πάρω των ομματίων μου και να ρίξω πέτρα πίσω μου (μολυσμένος αέρας, υγρασία, κυκοφοριακό χάος κ.ά. πολλά), μαθαίνω πως έγινα κοσμοπολίτης, ότι ζω σε μια μεγαλούπολη (κάτι σε ΝΥ City να ‘ουμ), και πως το κέντρο τη Ελλάδας, του πλανήτη μου λένε, έγινε-γίνεται-θα γίνει η Λάρισα. Our city never sleeps. Ωχ, σκέφτομαι. Δηλαδή δε θα μπορώ να κοιμηθώ. Αυτό με τρομάζει. Εγώ θέλω ανάπαυση, ησυχία, ηρεμία, ξεγνοιασιά, καθαρό αέρα, αμόλυντο περιβάλλον. Θέλω να φύγω.

Κάνω να πάω προς Τύρναβο και πέφτω στα Jumbo (καταραμένες οι διαφημίσεις σου) και στο Carrefour (να μου το θυμηθείτε, ο τούρκος έβαλε γερά το πόδι του στη Θεσσαλία). Στροφή επί τόπου προς ΕΟ για Αθήνα και νάσου το Pantheon Plaza (εκεί που …ζεις θεϊκά, κατάλοιπο πορτογάλων εξερευνητών) με το Media Markt (οι γερμανοί ήρθαν). Τρομάζω. Κάνω να φύγω από περιφερειακό Τρικάλων και πέφτω στο Praktiker (οι γερμανοί ξανάρχονται). Συνεχίζω προς Τρίκαλα, μέσω Νεάπολης και τσουπ μπροστά μου το Gaea Life Style Center (Κοκκινούλης for ever). Προς Φάρσαλα προλαβαίνω δεν προλαβαίνω, γιατί μαθαίνω για ένα νέο εμπορικό κέντρο το οποίο θα φιλοξενήσει το ΙΚΕΑ (να δούμε, θα 'ρθουν και σουηδέζες;). Μόνο ο δρόμος για Θεσσαλονίκη και προς Καρδίτσα είναι ελεύθερος. Εκτός κι αν κτίστηκε ή ετοιμάζεται κάτι ανάλογο και προς τα ‘κεί. Αν ναι, αλίμονο μου. Θα μείνω εγκλωβισμένος εδώ. For ever. Και δε θα το αντέξω. 'Η θα πρέπει να αναμένω τη μετατροπή του στρατιωτικού αεροδρομίου σε πολιτικό, για να ...αποδράσω. Αντε κε Δήμαρχε, βιάσου.
ΥΓ. Οχι, η παρούσα ανάρτηση δεν παίζει ρόλο διαφημιστή των εν λόγω καταστημάτων και εταιρειών. Εμείς από αλλού τα παίρνουμε...Από την αγάπη των αναγνωστών μας!

2 σχόλια:

nickpet είπε...

Άστα αυτά που ξέρεις, σε λίγο θα αναρτήσεις και τα λογότυπα των μεγαλοεπιχειρήσεων!

phlou...flis είπε...

@niskpet: ποτέ (δεν μου δώσαν αυτά που ζήτησα)