• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Επέλεξαν τους καλύτερους;

Αλλαγές αντιδημάρχων, αντινομαρχών και προέδρων των αντίστοιχων Συμβουλίων, πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα. Σίγουρα η πόλη και ο νομός χρειάζεται μία αποτελεσματική και ισχυρή Δημοτική και Νομαρχιακή Αρχή. Τα προβλήματα στην πόλη και το νομό απαιτούν άμεσα λύσεις.
Ο Δήμαρχος και ο Νομάρχης είχαν τώρα την ευκαιρία –είθισται άλλωστε- να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους με έναν …ανασχηματισμό που δεν θα πρέπει να υπολογίζει κομματικές ισορροπίες, συγγένειες, κομματικά ή προσωπικά …κουκιά.
Ο Δήμαρχος, για παράδειγμα, προφανώς πρέπει να γνωρίζει, δέκα χρόνια τώρα σ’ αυτή τη θέση, ποιο στέλεχός του αξίζει και ποιο όχι. Και τώρα είναι δική του η απόφαση και το δίλημμα: αν θα επιλέξει τους καλύτερους για θέσεις-κλειδιά ή όχι.

Τις επιλογές του ήδη τις έχουν κάνει. Το ερώτημα είναι: όντως επέλεξαν τους καλύτερους; Αυτοί –δήμαρχος και νομάρχης- σίγουρα θα ξέρουν (;). Για εμάς τους υπολοίπους, η απάντηση είναι άγνωστη. Το μέλλον θα δείξει. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε και ελπίζουμε να μη διαψευστούμε.

2 σχόλια:

Μάτα είπε...

Η νεκροψία θα δείξει...
Καλό σου απόγευμα

phlou...flis είπε...

@Mάτα: να περιμένουμε δλδ;