• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Δήμαρχοι ...Τσιμέντου και Τεχνικών 'Εργων

Αυτή η ιστορία με το πάρκο στην Αθήνα (Πατησίων και Κύπρου γωνία) που αποφάσισε να το "βάψει" γκρι ο δήμαρχος Κακλαμάνης, μήπως σας θυμίζει τίποτε; Χμ, χμ, ααα ναι καλέ! Το δικό μας πάρκο εκεί στην πλατεία Λαού που μετονομάστηκε σε πλατεία Μπλάνα ή καλύτερα σε πάρκινγκ Μπλάνα. Μόνο που εμείς τότε δεν αντισταθήκαμε, απλά διαμαρτυρηθήκαμε, φωνάξαμε, γκρινιάξαμε και τέλος ...υπαναχωρήσαμε. Και οι μπουλτόζες ανέλαβαν δράση και το αποτέλεσμα το βλέπετε σήμερα: άλλο ένα γκρι στο γκρίζο της ζωής μας.


κάτοικοι της Κυψέλης μαζί με μαθητές γειτονικού γυμνασίου και λυκείου, πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το δημαρχείο

Τελικά όοοολοι οι δήμαρχοι, κλώνοι θα πρέπει να είναι ενός (άραγε ποιού;). Δήμαρχοι Τσιμέντου θα πρέπει να ονομάζονται, ή Δήμαρχοι Τεχνικών 'Εργων. Αλλιώς δεν δικαιολογείται αυτή η εμμονή τους στο να θέλουν να καταστρέφουν το πράσινο -κόβοντας δέντρα αιωνόβια και αειθαλή- και στη θέση του να ...φυτεύουν το γκρι του τσιμέντου με πράσινες πινελιές -ξέρετε, γκαζόν, ζαρτινιέρες, θάμνους). Για το καλό της πόλης, για το καλό των δημοτών.


Περισσότερα για το παρκάκι της Κύπρου και Πατησίων, καθώς και φωτογραφικό υλικό θα βρείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: