• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

'Ηρθε στ' αλήθεια η 'Ωρα της Γης;

Έφτασε η «Ώρα της Γης». Εκατομμύρια κόσμου σε όλον τον πλανήτη και σε 25 διαφορετικές χρονικές ζώνες, σβήνουν σήμερα, σταδιακά τα φώτα για 60 λεπτά. Στην Ελλάδα θα σβήσουν στις 20.30 μ.μ. σε σπίτια, αρχαιολογικούς χώρους και δημόσια κτίρια.
Αρκετοί είναι οι φορείς της πόλης που αποφάσισαν να δείξουν την οικολογική τους ευαισθησία συμμετέχοντας στη σημερινή παγκόσμια πρωτοβουλία της Οργάνωσης WWF ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, ο Δήμος Λαρισαίων δεσμεύεται να σβήσει τα φώτα στα δημοτικά κτίρια και χαρακτηριστικά σημεία της πόλης των οποίων η διαχείριση αποτελεί αρμοδιότητα του για μια ώρα, σήμερα Σάββατο από τις 20.30 έως τις 21.00.

Βγήκα κι εγώ μια βόλτα έξω να περπατήσω και να δω τι γίνεται. Εκεί στην πλατεία είχε κόσμο. Η μικτή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας προσπάθησε να τραγουδήσει.



Απέναντι, η ...Μεγάλη μας Φίλη, (η Εθνική Τράπεζα ντε) φωταγωγημένη στο φουλ. Πανηγυρικά. Μάλλον γιορτάζει, έστω, τα μειωμένα της κέρδη. Μήπως δε συμμετέχει στο αποψινό δρώμανο; Δεν έχει και ανάγκη βλέπετε.



Αλλά πώς να πιστέψω ότι και ο Δήμαρχος νοιάζεται και πολύ; Μόνο για το θεαθήναι. Γιατί, στην πλατεία Προφήτη Ηλία, εκεί πίσω από τη ΔΕΗ, οι λάμπες που είναι τοποθετημένες είναι από εκείνες που διαχέουν τον φως σε όλες τις κατευθύνσεις –και προς τα πάνω δλδ- δημιουργώντας φωτορύπανση. Αλλά και στην Ε.Ο. θες/νίκης από Αγιάς έως Βόλου το ίδιο. Άρα, γιατί να πιστέψω πως οι σημερινές προθέσεις του είναι αγαθές;




3 σχόλια:

jf είπε...

Τουλάχιστον η χορωδία προσπάθησε...

KitsosMitsos είπε...

Τουλάχιστον ορισμένοι προσπάθησαν...
Καλημέρα

phlou...flis είπε...

@JamanFou & @KitsosMitsos: δε λέω, ναι