• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

e-Trikala και εεε Λάρισα;

Διάβασα, Είδα, 'Ακουσα, Ζήλεψα και 'Εγραψα: στον ημερήσιο Τύπο

"Κουίζ: Ποια είναι η ευρωπαϊκή πόλη που παρέχει σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες της δωρεάν ασύρματο Ιντερνετ, που δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να επιλέγουν τα θέματα που θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο και να συμμετέχουν online στις συνεδριάσεις του, που παρέχει υπηρεσίες τηλεπρόνοιας και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης παραπόνων, στο πλαίσιο του οποίου οι πολίτες ενημερώνονται άμεσα για τον χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων τους; Η απάντηση δεν βρίσκεται στα ...Τρίκαλα. Η θεσσαλική πόλη κατέχει επάξια τα σκήπτρα της πρώτης ψηφιακής πόλης της χώρας μας...".

e-Trikala λοιπόν. Και η Λάρισα; Ε; Η Λάρισα, λέω! Ε; Στη Λάρισα, λέω, πότε θα γίνει κάτι παρόμοιο; Ε; 'Οπως καταλαβαίνετε, e-Trikala αυτοί, ε-Λάρισα εμείς. Κοντά είμαστε!




Από την






ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 2 Απριλ. 2008, σελ. 7

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άντε και στο Συμφιλιωτικό Ενιάιο ψηφοδέλτιο και την Αυτάρκεια!
http://klimatika.blogspot.com/2007/07/blog-post_228.html
http://klimatika.blogspot.com/2007/09/2.html

phlou...flis είπε...

@ανώνυμε: χμμ, δελεαστικό μου ακούγεται!