• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Οι Λαρισαίοι και ...μπιμπ, Μέρος 2ο



Έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) ήρθε κι έδεσε με προηγούμενη ανάρτησή μου που αναφερόταν στο πώς αισθάνονται καιν ζουν οι Λαρισαίοι στη Λάρισα. Η έρευνα αυτή του ΕΜΑΣ, ανέδειξε τους Λαρισαίους, ανάμεσα σε δείγμα 10.000 κατοίκων μεγάλων ελληνικών πόλεων, ως…

  • τους πιο ερωτικούς,
  • με τα λιγότερα σεξουαλικά προβλήματα,
  • με τη μεγαλύτερη κατανάλωση του «γαλάζιου» χαπιού.

Αυτά, μαζί με τα συμπεράσματα της άλλης έρευνας ίσως να συνδυάζονται μεταξύ τους και μας κάνουν πιο …ερωτικούς. Φυσικά, το τελευταίο συμπέρασμα -αυτό με το Viagra- είμαι σίγουρος πως θα πικράνει πολλούς· τεχνητός ο ερωτισμός των Λαρισαίων θα πουν κάποιοι. Σαν να λέμε βρέθηκαν …ντοπαρισμένοι οι Λαρισαίοι. Αλλά το …προσπερνάω.

ΥΓ1. Η έρευνα αυτή δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στο δικτυακό τόπο της ΕΜΑΣ (ΕΔΩ)
ΥΓ2. Κάποιοι, κακεντρεχείς, θα ανακαλέσουν στη μνήμη τους διάφορα …ερωτικά περιστατικά στην πόλη, σαν κι αυτό που έχει μείνει στην ιστορία με το όνομα «Η γκαρσονιέρα της οδού Μανδηλαρά» ή το πρόσφατο «Ήμουν κι εγώ στο Imperial». Μη με ρωτήσετε περισσότερα, δεν θα αναφερθώ.

2 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Πώς θα γίνει και μεις οι εκτός να τα μαθαίνουμε όλα αυτά;

phlou...flis είπε...

@kitsomitso: εμ δε γίνεται. ...έφυγες νωρίς...