• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Πότε θα το αποκαταστήσει;



Η φωτογραφία πάνω είναι από ανεγειρόμενη οικοδομή στη Νικηταρά και Χρυσοχόου. Η κατάσταση του πεζοδρομίου αυτή που φαίνεται, είναι εδώ και δύο χρόνια, περίπου. Υπήρξε και σε χειρότερη μορφή, υπήρχε περίοδος που οι πεζοί χρησιμοποιούσαν το οδόστρωμα για να κινηθούν, όταν βρισκόντουσαν και αυτοκίνητα σταθμευμένα σύρριζα. Πότε θα αποφασίσει ο κατασκευαστής να αποκαταστήσει το πεζοδρόμιο; Ποιος θα πρέπει να τον ελέγξει και να του το επιβάλει; Γιατί θα πρέπει να διακινδυνεύουμε τη σωματική μας ακεραιότητα όσοι το χρησιμοποιούμε; Πότε θα αποκτήσουμε, επιτέλους, κοινωνική συνείδηση;

5 σχόλια:

Μάτα είπε...

Δες το θετικά το πράγμα: είναι μιά πολύ καλή άσκηση για τα αντανακλαστικά και την ελαστικότητα των ποδιών τέτοια πεζοδρόμια.
Εικόνες που κοντεύω να ξεχάσω...

Την καλημέρα μου

KitsosMitsos είπε...

Όσο δεν υπάρχει καν μπαμπούλας, τα ίδια και χειρότερα θα γίνονται...

Jparalias ή απλά...Γιάννης είπε...

Να σε παρηγορήσω λέγοντας, ότι και η Θεσσαλονίκη έχει αντίστοιχα "πεζοδρόμια" (ο Θεός να τα κάνει) παρά τα ατέλειωτα έργα του δημάρχου μας (ο οποίος έχει ψύχωση με την εν λόγω κατηγορία τεχνικών έργων)!! Φυσικά η κατάσταση αυτή είναι απλά ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ και θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα όλων των ηλικιών!!!

fisherman είπε...

Η ζωή στην Ελλάδα έχει αγωνία και σασπενς αυτό θα αυτοκτονούμε από βαρεμάρα!!! Άμα ξαναπεράσεις πέτα και εσύ κάνα μπάζο ακόμη να το κάνεις ποιο ενδιαφέρον.

phlou...flis είπε...

@Μάτα: μόνο έτσι μπορεί να ιδωθεί.

@KitsosMitsos: και νοοτροπίας λαού

@Jparalias: όλοι οι δήμαρχοι έχουν την ίδια ψύχωση

@fisherman: θα πέσω και θα γίνω εγώ μπάζο.