• Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας

•	Αρχαίο θέατρο Α΄ Λάρισας
Χτισμένο στη νότια πλευρά του λόφου φρούριο τον 3ου αιώνα π.Χ., όπου κατά την αρχαιότητα δέσποζε η οχυρωμένη ακρόπολη της πόλης, είναι ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα της περιόδου. Εκτός από την χρήση του για ανέβασμα θεατρικών παραστάσεων χρησιμοποιήθηκε και για τις συνελεύσεις του κοινού των Θεσσαλών. Κατά την ρωμαϊκή περίοδο μετατράπηκε σε αρένα, και έγινε μεταφορά των θεατρικών δρώμενων της πόλης στο Β΄ Αρχαίο θέατρο.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

Σχολικοί φύλακες ή απλώς...υπάλληλοι του Δήμου

Γνωρίζουμε ότι οι σχολικοί φύλακες είχαν προσληφθεί προ ετών και εσπευσμένα χωρίς να υπάρξει καταγραφή των πραγματικών αναγκών φύλαξης των σχολείων της χώρας. Η πληρωμή γινόταν με κονδύλια της Ε.Ε. και όταν ολοκληρώθηκε το σχετικό πρόγραμμα, το υπουργείο Εσωτερικών τους μετέφερε στους Δήμους καταβάλλοντας τα χρήματα για την πληρωμή τους.

Διαβάζω σχετικά σε άλλους δήμους:

1. .... Στο άμεσο μέλλον θα αποτυπωθούν στον οργανισμό του Δήμου Κομοτηνής τα καθήκοντα των σχολικών φυλάκων αφού πλέον είναι δημόσιοι υπάλληλοι...

2. ...Με πρωτοβουλία της Δ.Ε.Κ.Α. Τρικάλων που είναι η αρμόδια υπηρεσία παρακολούθησης και υλοποίησης του Προγράμματος, των Σχολικών Φυλάκων για τον Δήμο Τρικκαίων, πραγματοποιήθηκε την ενημέρωση και σχετική άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων προς τους σχολικούς φύλακες .

3 ...Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα των φυλάκων σχολικών κτιρίων προσδιορίσθηκαν από το καθηκοντολόγιο που είχε εκδοθεί με την έναρξη του προγράμματος Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας Ανέργων στη Φύλαξη Σχολικών Κτιρίων, με τη συνεργασία των συναρμόδιων Υπουργείων, του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού-ΛΑΕΚ, της ΚΕΔΚΕ και της ΕΕΤΑΑ και εξακολουθεί να ισχύει και για όσους σχολικούς φύλακες τακτοποιήθηκαν σε Δήμους σε οργανικές θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με τις διατάξεις του ν.3320/2005. (από απάντηση σε σχετική ερώτηση βουλευτή προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών)...

Ερώτημα προς την Επιτροπή του Δήμου Λάρισας: Οι σχολικοί φύλακες που ανήκουν στο Δήμο μας έχουν καθηκοντολόγιο; Παρακολουθούν απλώς ή έχουν την υποχρέωση να παρεμβαίνουν; 'Εχουν εκπαιδευτεί σε κάποιον τομέα; Υπακούουν στις εντολές του Δ/ντή και του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας στην οποίαν ανήκουν;

7 σχόλια:

FOTIS ZYGOULIS είπε...

οι σχολικοι φυλακες ειναι δημοτικοι υπαλληλοι και πληρωνονται απο το υπουργειο εσωτερικων.

εχουν καθηκον τη φυλαξη του σχολικου χωρου απο εξωσχολικους και υπακουουν στον αμεσα προισταμενο τους ο οποιος ειναι ο προσωπαρχης του δημου σε συνεργασια με το προεδρο της επιτροπης παιδειας του δημου.

με τον διευθυντη δεν εχουν ιεραρχικη σχεση καμμια.

αυτα προς ενημερωση σας και αποφυγη παρεξηγησεων του στυλ (σχολικος φυλακας=ατομο γενικων καθηκοντων-λουστρος των παπουτσιων των καθηγητων-κλητηρας-νυχτοφυλακας-επιστατης-καθαριστης-βασταζος κλπ)

phlou...flis είπε...

@fotis zygoulis: κανείς δεν τους θέλει ατομο γενικων καθηκοντων-λουστρο των παπουτσιων των καθηγητων-κλητηρα-νυχτοφυλακα-επιστατη-καθαριστη-βασταζο. Στο σχολείο μου, απλώς σχολ. φύλακας είναι το ισοδύναμον του τεμπέλη και νωθρού χαραμοφάη (χωρίς παρεξήγηση)

Ανώνυμος είπε...

XRONIA POLLA KAI KALI XRONIA

FOTIS ZYGOULIS είπε...

χρονια πολλα και καλη χρονια

phlou...flis είπε...

@FotisZygoulis: αντεύχομαι

Ανώνυμος είπε...

τεμπελης επειδη ειναι φυλακας?? τοτε να καταργηθουν ολοι φυλακες παντου. να κανουμε ειδικοτητες εργατοφυλακων για να σκαβουμε και τους δρομους κι ολας και ελατε να φυλατε εσεις και βγαζετε τα πρεζονια απο το σχολειο το βραδυ.

phlou...flis είπε...

@Ανώνυμε: μα δεν καταλαβαίνω γιατί θίγεστε. Αναφέρομαι στους σχολ. φύλακες στο Δήμο Λάρισας και ειδικά στον ένα από τους δύο του σχολείου μου. Ναι, αυτός ο ένας είναι ο ορισμός του τεμπέλη!! Μια ...ειδικότητα που βρίθει σε όλους τους κλάδους!!